pondělí 7. března 2011

Kdyby blbost nadnášela, tak jsem včera lítala vesmírem jako obláček :-( Náš první skoro-jarní výlet, foťák nabitý, děti natěšené... no a kdo zapoměl přenastavit ve foťáku rozlišení na nějakou normální přijatelnou velikost? Samozřejmě maminka... Doufám, že z toho půjdou aspoň obyčejné malé fotky... Mám takový dojem, že můj mozek si začíná čím dál častěji brát dovolenou :-)

prehistorický park Chvalovice u Znojma:
areál československého opevnění Šatov, samozřejmě v březnu ještě zavřené, takže dovnitř jsme nenakoukli :-( vyfoceno okolí prvního pěchotního srubu a venkovní pohled na objekt lehkého opevnění, vše budované v letech 1935 - 1938:

Znojemnské podzemí, systém podzemních chodeb a sklepů, z jehož celkové délky 27 km jsme prošli zhruba 3/4 km a ohřáli se ve 4 podzemních podlažích, a ohřáli myslím opravdu doslova, protože zatímco venku poletoval sníh (brrr, a kvůli tomu se člověk táhne až do Znojma!!), tak dole bylo příjemných 14 stupňů... jednu chvíli jsem uvažovala, že bych se tam mohla nechat zavřít a přečkat do jara, ale když paní průvodkyně zmínila Jarouška támhle odnaproti, co holduje historickému šermu a občas chodí do podzemí v plné zbroji strašit návštěvníky, přehodnotila jsem svůj původní názor... co kdyby Jaroušek byl postarší škaredý chlap a byla s ním děsná nuda, že jo :-) ti skřítkové a neudržované kostry by mi tam zas až tak nevadili...

1 komentář:

  1. to nevadí, fotek ještě bude, ale i tak se povedly a je vidět, že jste si to užili

    OdpovědětVymazat